top of page

Wat is

Chiropractie

Een chiropractor is gespecialiseerd in de diagnose, behandeling en preventie van rug-, nek-, en hoofdpijnklachten. Ook klachten aan andere delen van het bewegingsapparaat kunnen behandeld worden. Een chiropractor gebruikt naast manipulaties ook spiertechnieken, zoals triggerpoint therapie of dry needling. Ook tijdens en na de zwangerschap kan chiropractie een uitkomst bieden in het behandelen van uiteenlopende klachten. 

Crossed bilateral close up - 2.JPG

Manipulatie

Het doel van een manipulatie is het herstellen van de normale bewegingsvrijheid en functie van een gewricht.

Manipulaties worden meestal toegepast op de wervelkolom, maar ze kunnen ook worden gebruikt op andere gewrichten, zoals de heupen, knieën, schouders en enkels.

Tijdens een manipulatie kan een 'krakje' te horen zijn, dit is een stikstofbelletje wat vrij komt uit het gewricht. 

Dry Needling

De dry needling techniek omvat dunne naalden die rechtstreeks in de huid en spieren worden ingebracht, zonder dat er vloeistof wordt geïnjecteerd. Door het inbrengen van de naald in een triggerpoint, probeert de chiropractor de spiervezels te stimuleren en te ontspannen. Dit kan leiden tot pijnverlichting, vermindering van spierspanning en het herstel van normale spierfunctie.

Dry needling - 3.JPG
Loes - zittend.JPG

Zwanger

Tijdens en na een zwangerschap veranderd er veel in het lichaam waardoor problemen kunnen optreden in het bewegingsapparaat. Onder andere bekkenklachten en rugklachten komen vaak voor. Een chiropractor kan de oorzaak van deze klachten achterhalen en behandelen. De behandeling wordt aangepast waardoor het veilig blijft voor moeder en baby. 

bottom of page