Dry needling dankt zijn naam aan het feit dat de naalden die gebruikt worden niet hol zijn, een dus geen medicatie (droog dus) wordt toegevoegd. Dezelfde naalden worden gebruikt als bij acupunctuur, maar daar houdt de vergelijking ook op. Acupunctuur is een techniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde, en dry needling heeft zijn oorsprong in de Westerse geneeskunde.

Een chiropractor gebruikt de naalden als onderdeel van de behandeling, nooit als een op zich staande behandeling. Afhankelijk van de klachten en de diagnose prikt de chiropractor de naald naar een gewricht, spier of aanhechting. Eerst wordt een klein prikje gevoeld wanneer de naald door de eerste laag van de huid gaat. Hierna wordt de naald verder het weefsel in geleid, en hierna ken een korte spiertrekking gevoeld worden.

Het doel van de behandeling is om de behandelde weefsels beter te laten ontspannen. Als een spier ontspannen is kunnen de beweeglijkheid, kracht en co├Ârdinatie vergroot worden. Meteen na een behandeling kan het behandelde gebied wel stijf of beurs aanvoelen, maar dit trekt vaak binnen 24-48 uur weg.

Wanneer de chiropractor denkt dat dry needling kan toevoegen aan het behandelproces dan zal ze dit eerst met u bespreken.

Dry needling